Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondwatermonitoringsput tot 70 meter diepte in Nieuwkoop!

27 maart 2024

Het hoogtepunt (of is dit eigenlijk een diepte punt) is bereikt met het herplaatsen van een grondwatermonitoringsput tot 70 meter diepte in Nieuwkoop!
 

De Provincie Zuid-Holland draagt zorg voor haar gebied, waarvan het inzichtelijk houden van de grondwaterstanden een belangrijk onderdeel is. Wij als ingenieursbureau Land beheren meerdere grondwatermeetnetten, zo ook van de Provincie Zuid-Holland. Wij helpen de Provincie Zuid-Holland om een goed en actueel beeld van de grondwaterstanden in het gebied te hebben. Met deze gegevens kunnen zij strategische keuzes maken in haar beheer.

In het meetnet was de grondwatermonitoringsput in Nieuwkoop verloren gegaan. Als beheerder en projectmanager hebben we in opdracht van de Provincie Zuid-Holland het herplaatsen van deze grondwatermonitoringsput mogelijk gemaakt.
Binnen dit project heeft er een prettige samenwerking plaatsgevonden met de boorspecialisten van BoutenGeotron B.V., zij hebben deze 70 meter diepe boring gezet en de peilbuizen in de put geplaatst.
Met het plaatsen van deze put staat Nieuwkoop weer goed op de kaart!

Geïnteresseerd in de grondwaterstand in uw omgeving? Laat het ons weten en een van onze grondwateradviseurs neemt graag contact met u op.