Overslaan en naar de inhoud gaan

Je wordt niet zomaar boormeester of bodemadviseur!

23 februari 2024

Begin februari kregen we de gelegenheid om leerkrachten onze visie op de stelling "hoe kan het onderwijs beter aansluiten bij het werkveld?" te delen. Met andere woorden, hoe kun je studenten enthousiasmeren om de wereld van Water, Bodem, Waterbodem en Civiel in te stappen?
 

Bij ingenieursbureau Land vinden wij het onze taak deze passie voor het vak zoveel mogelijk te delen met anderen, dus als we daarvoor de kans krijgen maken we daar graag gebruik van.
Je wordt namelijk niet geboren als boormeester of bodemadviseur. Het is een zeldzaamheid dat je een kind op de vraag, wat wil je later worden, hoort antwoorden dat hij/zij boormeester bodem wil worden. Daarom hechten wij veel waarde aan het delen van onze passie van ons prachtige vakgebied.
 
Afgelopen dinsdag kregen we deze kans en waren wij uitgenodigd door Yuverta om een presentatie te geven aan alle leerkrachten mbo over ons vak. Wat houdt ons vak in en hoe kan een dag van een medewerker van Land eruitzien?
Op de prachtige locatie, Fort Pannerden, hebben onze collega’s, Mark Roelofs en Robert Vermeulen een workshop gegeven aan de leerkrachten van het mbo-onderwijs. Het thema dat centraal stond: "hoe kan het onderwijs beter aansluiten bij het werkveld?" Met andere woorden, hoe kun je studenten enthousiasmeren om de wereld van Water, Bodem, Waterbodem en Civiel in te stappen?
Mark en Robert hebben een mooie presentatie gegeven over onze samenwerking met Yuverta en wat wij stagiairs te bieden hebben als erkend leerbedrijf, maar ook wat wij van de school en stagiairs zelf verwachten.

Eén van de kenmerken van onze organisatie is dat we een eigen veldwerkteam hebben. Dus een demonstratie waarin wij lieten zien hoe het plaatsen en beschrijven van een grondboring gaat en welke gereedschappen ingezet worden, mocht natuurlijk niet ontbreken.

Vindingrijke oplossing voor morgen! Dit betekent voor ons inspanningen leveren om de branche van voldoende aanwas en talenten te voorzien. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.