Ondertekening overeenkomst omgevingsdienst Haaglanden

27 september 2019

Omgevingsdienst Haaglanden heeft gekozen voor ingenieursbureau Land voor de uitvoering van onderzoek naar lood in de bodem bij de speelplekken in het werkgebied van Haaglanden.

De aanleiding voor deze onderzoeken is een recente studie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daaruit blijkt dat de opname van lood in verhoogde concentraties in de bodem een nadelig effect kan hebben op het leervermogen van jonge kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Kinderen kunnen lood binnenkrijgen als ze tijdens het spelen grond binnen krijgen waar kleine deeltjes lood inzitten.

Het onderzoek vindt plaats in 147 speelplaatsen in de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar.

Omgevingsdienst Haaglanden heeft namens de gemeenten een Europese openbare aanbesteding gehouden, waarbij ingenieursbureau Land als meest gunstigste aanbieding naar voren kwam op basis van aangeboden kwaliteit en prijs! De definitieve gunning van het werk heeft plaatsgevonden op 23 september en een dag later is de overeenkomst met omgevingsdienst Haaglanden getekend voor het uitvoeren van het onderzoek. Voor het eind van het jaar dient het project volledig opgeleverd te worden.

Misschien ook interessant

Nieuwsartikel
Japanse Duizendknoop: 16 van onze medewerkers hebben een cursus Japanse...
Project
Het Natura2000 gebied Springendal en Dal van de Mosbeek is een prachtig bronnen...
Nieuwsartikel
Ingenieursbureau Land en Helicon MBO Velp slaan de handen ineen en bieden de...
Home > Nieuws > Ondertekening overeenkomst omgevingsdienst Haaglanden