Ondertekening overeenkomst omgevingsdienst Haaglanden

27 september 2019

Omgevingsdienst Haaglanden heeft gekozen voor ingenieursbureau Land voor de uitvoering van onderzoek naar lood in de bodem bij de speelplekken in het werkgebied van Haaglanden.

De aanleiding voor deze onderzoeken is een recente studie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daaruit blijkt dat de opname van lood in verhoogde concentraties in de bodem een nadelig effect kan hebben op het leervermogen van jonge kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Kinderen kunnen lood binnenkrijgen als ze tijdens het spelen grond binnen krijgen waar kleine deeltjes lood inzitten.

Het onderzoek vindt plaats in 147 speelplaatsen in de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar.

Omgevingsdienst Haaglanden heeft namens de gemeenten een Europese openbare aanbesteding gehouden, waarbij ingenieursbureau Land als meest gunstigste aanbieding naar voren kwam op basis van aangeboden kwaliteit en prijs! De definitieve gunning van het werk heeft plaatsgevonden op 23 september en een dag later is de overeenkomst met omgevingsdienst Haaglanden getekend voor het uitvoeren van het onderzoek. Voor het eind van het jaar dient het project volledig opgeleverd te worden.

Misschien ook interessant

Project
In samenwerking met Lapinus brengt ingenieursbureau Land door veldonderzoek en...
Project
In verband met de voorgenomen werkzaamheden voor de verbreding van de A9...
Project
Gecombineerd civieltechnisch onderzoek in Kerkrade Onze veldwerkers kun je in...
Home > Nieuws > Ondertekening overeenkomst omgevingsdienst Haaglanden