Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen krijgen we Japanse duizendknoop er wel onder!

01 oktober 2020

Foto 2.jpeg

In verband met de voorgenomen werkzaamheden voor de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg in Amsterdam heeft ingenieursbureau Land in opdracht van samenwerkingsverband IXAS de milieukundige begeleiding verzorgd voor het verwijderen van Japanse duizendknoop. Het doel van de ontgraving was het volledig verwijderen van de met Japanse duizendknoop belaste bodem.
Hierna is de ontgraving door de aannemer aangevuld en verdicht en kunnen de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg zonder kans op verspreiding van de Japanse duizendknoop uitgevoerd worden.

Tijdens de uitvoering bleken de wortels van de Japanse duizendknoop meer dan 2,5 meter diep te zitten. In verband met de aanwezigheid van een uitvoegstrook en een damwand was het niet mogelijk om verder te ontgraven. Daarom is tijdens de uitvoering besloten de achtergebleven wortels van de Japanse duizendknoop met folie af te dekken. Door de folie ruim genoeg toe te passen, wordt er voor gezorgd dat de wortels van de Japanse duizendknoop worden uitgeput en niet meer omhoog kunnen groeien, waarna ze zullen afsterven.

Foto 1.jpeg