Laat die regen maar komen!

In opdracht van gemeente Zutphen heeft ingenieursbureau Land een watertoets uitgevoerd en duurzame concepten ontwikkeld om een projectgebied ter plaatse van het voormalige Graaf Ottobad in Zutphen in de toekomst klimaatbestendig te maken.

In het projectgebied worden meerdere scholen gerealiseerd, met een toename van het verhard oppervlak (gebouwen, wegen, schoolpleinen) als gevolg.

Om de locatie klimaatbestendig in te richten, heeft de gemeente Zutphen ingenieursbureau Land gevraagd om verschillende bergingsmogelijkheden van hemelwater in kaart te brengen.

De onderzochte bergingsmogelijkheden zijn het toepassen van wadi’s, groenstroken, groene daken en infiltratiekratten. Er zijn meerdere combinaties van de voorzieningen ontworpen. Hiermee is een waterbergingsbalans opgesteld.

Met het geleverde inzicht kan de gemeente Zutphen het gebied naar wens inrichten en zodoende regenbuien met een herhalingstijd van 100 jaar, oftewel 66 mm neerslag in een uur, zonder problemen verwerken!

Specificaties

Opdrachtgever: 
Gemeente Zutphen
Locatie: 
Voormalig Graaf Ottobad
Projectleider: 
Ad van der Horst
aho@ibland.nl

Misschien ook interessant

Project
In samenwerking met Lapinus brengt ingenieursbureau Land door veldonderzoek en...
Project
In verband met de voorgenomen werkzaamheden voor de verbreding van de A9...
Project
Gecombineerd civieltechnisch onderzoek in Kerkrade Onze veldwerkers kun je in...
Home > Projecten > Laat die regen maar komen!