Oude kazerneterreinen schoongemaakt van batterijen en asbestspots

In opdracht van de gemeente voert ingenieursbureau Land de bodemonderzoeken en milieukundige begeleiding uit ter plaatse van de voormalige kazerneterreinen in Ede.

De kazernes van Ede-Oost worden ontwikkeld tot woonwijken; hierbij worden monumentale gebouwen behouden en van een nieuwe bestemming voorzien. De gemeente Ede heeft de terreinen in 2011 overgenomen van defensie waarbij het uitgangspunt was dat alle ernstige gevallen van bodemverontreiniging reeds gesaneerd waren. Echter bij het bouwrijp maken en het onderzoek naar niet gesprongen explosieven worden regelmatig kleinschalige verontreinigingsspotjes aangetroffen.

Ingenieursbureau Land voert hiervoor bodemonderzoeken uit en faciliteert het grondverzet en begeleid de saneringen van batterijspots, asbest-stortgaten, koolasvelden en olieverontreinigingen. Wij ontzorgen hierbij het projectbureau van de gemeente als bodemadviseur en begeleider voor de saneringen. Tevens zijn wij steeds op zoek naar de meest kosteneffectieve en meest efficiënte aanpak met als doel de voortgang van het bouwrijp maken te faciliteren. Hiervoor is bijvoorbeeld een raamsaneringsplan voor de Simon Stevin Kazerne opgesteld. Hierdoor kan bij het aantreffen van bijvoorbeeld asbestspots zonder vertraging de verontreiniging opgeruimd worden. Tevens is een plan van aanpak opgesteld voor de veel voorkomende kleinschalige verontreinigingsspotjes voor Elias Beeckman en de Simon Stevin kazerne. 

 

Specificaties

Opdrachtgever: 
Gemeente Ede
Locatie: 
Voormalige kazerneterreinen Ede
Projectleider: 
Jacco van der Gaag
jga@ibland.nl

Misschien ook interessant

Nieuwsartikel
Japanse Duizendknoop: 16 van onze medewerkers hebben een cursus Japanse...
Project
Het Natura2000 gebied Springendal en Dal van de Mosbeek is een prachtig bronnen...
Nieuwsartikel
Ingenieursbureau Land en Helicon MBO Velp slaan de handen ineen en bieden de...
Home > Projecten > Oude kazerneterreinen schoongemaakt van batterijen en asbestspots