Tracé Onderzoek Bodemkwaliteit voor drinkwaterbedrijf Oasen

De combinatie van ingenieursbureau Land en VanderHelm Milieubeheer voeren vanaf januari 2020 voor de duur van 4 jaar Tracé Onderzoeken Bodemkwaliteit (TOB) uit voor drinkwatermaatschappij Oasen N.V. Naast het beheer van de waterleidingen, verzorgt Oasen het drinkwater voor 750.000 mensen en 7.200 bedrijven, in 21 gemeenten in het oostelijk deel van Zuid-Holland.

De TOB’s zijn erop gericht om in korte tijd de kwaliteit van de bodem te onderzoeken op locaties waar drinkwaterleidingen liggen of zijn gepland. Hierbij wordt door ingenieursbureau Land eerst beoordeeld of bodemonderzoek noodzakelijk is en wordt daarna in snel tempo het bodemonderzoek uitgevoerd. Dit vraagt snelheid, goede samenwerking, grote flexibiliteit, korte lijntjes en goede communicatie tussen de verschillende partijen.

Door middel van de bodemonderzoeken kan worden bepaald of het noodzakelijk is nog speciale voorbereidingsstappen te nemen (zoals BUS meldingen) voordat begonnen kan worden aan de werkzaamheden. Zodoende wordt de veiligheid van de medewerkers van Oasen gewaarborgd bij het aanleggen, vervangen of aanpassen van drinkwaterleidingen.

 

Specificaties

Opdrachtgever: 
Drinkwatermaatschappij Oasen N.V.
Locatie: 
21 gemeenten Zuid-Holland
Projectleider: 
Ad van der Horst
aho@ibland.nl

Misschien ook interessant

Project
Ingenieursbureau Land adviseert Plegt-Vos bij het ontwerp van de ontwatering...
Project
De combinatie van ingenieursbureau Land en Munisense beheert alle...
Nieuwsartikel
In verband met de voorgenomen werkzaamheden voor de verbreding van de A9...
Home > Projecten > Tracé Onderzoek Bodemkwaliteit voor drinkwaterbedrijf Oasen