Beheer van alle grondwatermeetnetten van de provincie Zuid-Holland

De combinatie van ingenieursbureau Land en Munisense beheert alle grondwatermeetnetten van de provincie Zuid-Holland voor de komende 7 jaar. De scope gaat veel verder dan traditioneel meetnetbeheer: de hele keten van dataverzameling (telemetrische meetapparatuur, dataloggers en handmatige controlemetingen), onderhoudswerkzaamheden, datavalidatie en databeheer is inbegrepen voor 4 verschillende meetnetten.

De eerste stap is om alle beschikbare gegevens over de meetnetten klaar te maken voor aanlevering aan de Basis Registratie Ondergrond (BRO) (www.basisregistratieondergrond.nl). Er wordt dan uit de verschillende bestaande bronnen één historisch correct en consistent bestand opgemaakt.

De grootste veldklus begint medio 2020: alle meetlocaties uit het Primair Meetnet worden compleet geoptimaliseerd en uitgerust met sensoren. Hiervoor hebben we geheel nieuwe beschermkokers ontwikkeld, met optimale bescherming van peilbuizen, een uniforme uitstraling en geen beperking voor het telemetrisch versturen van meetdata via NB-IoT. Hierdoor kunnen de grondwaterstanden meerdere keren per dag actueel doorgestuurd worden en zijn de meetreeksen meteen beschikbaar.

Naast waterkwantiteitsmeetnetten maakt ook het grondwaterkwaliteitsmeetnet van de provincie onderdeel uit van de opdracht. Dit meetnet zullen wij onderhouden en de kwaliteitsgegevens zullen door ons beheerd worden en door Munisense in hun webportaal gepresenteerd en opgeslagen worden.

Hiermee beschikt de provincie over inzicht in de staat van de meetnetten en kwaliteitsborging van de grondwaterdata, maar heeft ze ook inzage in ruimtelijke verdeling, verandering over tijd en kwaliteitsanalyses. En dat met een geborgde hoge databetrouwbaarheid en een duidelijke kwaliteitsbeoordeling.

Specificaties

Opdrachtgever: 
Provincie Zuid-Holland
Locatie: 
Provincie Zuid-Holland
Projectleider: 
Bram te Brake
bbr@ibland.nl

Misschien ook interessant

Nieuwsartikel
Japanse Duizendknoop: 16 van onze medewerkers hebben een cursus Japanse...
Project
Het Natura2000 gebied Springendal en Dal van de Mosbeek is een prachtig bronnen...
Nieuwsartikel
Ingenieursbureau Land en Helicon MBO Velp slaan de handen ineen en bieden de...
Home > Projecten > Beheer van alle grondwatermeetnetten van de provincie Zuid-Holland